Min första golden köpte jag av en privatuppfödare 1974. Den första valpkull jag tog gjorde jag i ren protest mot min mors: Det klarar du inte av!

Efter den första kullen var jag ”såld”. Trots valpningsproblem fortsatte jag med stöd av en helt underbar veterinär/hunduppfödare.

 Jag fick mycken hjälp i början av min ”karriär” av bl.a. Ylva Braunerhielm, Sandemars kennel, (med rek. av hanhund) och praktiskt av Ulla-Britt Carlman och Märta Eriksson, Combines kennel. I min andra kull behöll jag Aurora och Alexandra som blev den verkliga avelsstarten.

När jag flyttade till Alunda fick jag kontakt med Ulla Hägglund, kennel Birdcherry och Annika Hjelm, Honeyqueens kennel. Där började också mitt utställningsintresse och fortsatte intresset för jaktträning.

Hos Ulla såg jag också en Nova Scotia Duck Tolling Retriever, goa lilla Pippi, som inspirerade mig att skaffa mig även den rasen.

Så småningom blev jag också kursledare tillsammans med Ulrika Lejonklou och fortsatte också den uppfödarutbildning jag redan påbörjat. Av. Leg. Vet. Gunilla Lindgren har jag fått en gedigen utbildning på hundsjukdomar och lärt mig analysera och åtgärda skador.

Ända till i somras har jag haft valp- unghunds- hemmalydnads- och nybörjarjakt-kurser.

I dag har jag fyra hundar…         

. Äldst är Merrybrooks Bird of Music som jag köpt av SigBrit Sahlström. NenniQus Eespressivo är nästa i ålder och ”lillflicka” är NenniQus Fflageolett.  

Tollaren NenniQus Zsusanna kom tillbaka hem hösten 2000 från fodervärden, som tyvärr blivit sjuk.

Mitt kennelnamn kommer av mitt smeknamn. Jag kallades Nenne som liten, och fick tillnamnet Qu av mina ungdomsvänner.

Första gångerna jag gav namn till mina valpar (A-Z) använde jag mig av gamla släktnamn och bibliska namn. Denna gång (Aa-Hh) använder jag musikaliska uttryck.
Nu (våren 2001) är även kullarna Ii och Jj planerade